!f Okul, yakın geleceğin meraklı ve yetenekli film profesyonellerini birlikte film üretmeye davet ediyor. 5 gün boyunca katılımcıların hem birbirleriyle hem de ulusal ve uluslararası konuklarla karşılıklı öğrenme ve tecrübe aktarımı sürecinin dönüştürücü etkisine inanıyor. !f Okul, öğrenmenin hayat boyu devam ettiğine inanan her yaştan, ruhu genç yönetmen, yapımcı, senarist, görüntü yönetmeni, kurgucu ve oyuncuların başvurularını bekliyor.

(Atölye dilleri İngilizce ve Türkçe olarak farklılık göstermektedir. Simultane çeviri olmayacaktır.)

!f Okul Danışmaları

MILENA KLEMKE
Milena Klemke Hamburg’da doğmuştur ve LMU Münih’te Dramaturji okumuştur. 2005’den beri film sektöründe çalışmaktadır, televizyon ve sinema için çeşitli uzun metraj film prodüksiyon şirketleri ve uluslararası ortak prodüksiyon şirketlerinde deneyimler edinmiştir. Freelance olarak prodüksiyon yöneticisi, line yapımcısı ve yapımcı olarak çalışmıştır. 2017’den beri Weydemann Bros’da Alman ve uluslararası film marketi için film yapımcılığı yapmaktadır. Ortak yapımcılarından olduğu Nora Fingscheidt’ın yönettiği “System Crasher”, bu yılki Berlinale’de Silver Bear ödülünü ve başka uluslararası film festivallerinden ödüller almıştır. Milena, Rotterdam Lab, the Cannes Producers Workshop ve Transatlantic Partners (TAP) mezunlarındandır ve Almanya Film ve Televizyondaki Kadınlar (WIFT) üyesidir
SINA ATAEIAN
Sina Ataeian Dena, Berlin’de yaşayan aslen İranlı film yapımcısı ve sanatçıdır. İlk filmi “Paradise” galasını 2015’te Locarno Film Festivali Yarışması’nda yapmıştır ve sonrasında çeşitli ödüller almıştır. Sina, Hamburger Bahnof Berlin ve Villa Merkel gibi prestijli modern sanat müzelerinde video enstalasyonlarını ve fotoğraflarını sergilemiştir. 2016-2018 yıllarında Sina, İstanbul Villa Tarabya’da Goethe Enstitüsü’nün sanatçı bursiyeri olarak bulunmuştur.
Prof.Dr. AZİME HÜLYA UĞUR TANRIÖVER

Galatasaray Lisesi sonrası Paris I Panthéon Sorbonne Üniversitesi’nde hukuk ve siyaset bilimi alanında lisans ve siyaset sosyolojisi alanında yüksek lisans öğrenimi görmüştür. Montpellier Paul Valéry Üniversitesi sosyoloji bölümünde iletişim sosyolojisi alanında doktora yapmıştır. Doçentlik unvanını İletişim Bilimleri alanında, Sinema ve Televizyon Sosyolojisi alt alanında almıştır.

1996-2016 yılları arasında Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde, kısa bir dönem Dekan Yardımcılığı ve uzun süre Sinema Anabilim Dalı Başkanlığı’nın yanı sıra öğretim üyesi olarak görev yapmıştır. Öğretim üyesi olarak kısa bir süre dekan yardımcısı sıfatıyla görev yapmıştır. Kuruluşuna katkıda bulunduğu Galatasaray Üniversitesi MEDİAR’da (Medya Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi), yönetim kurulu üyeliği ve müdür yardımcılığı sonrası, müdürlük görevini üstlenmiştir.

2016 yılından bu yana Giresun Üniversitesi Tirebolu İletişim Fakültesi’nde profesör olarak çalışmakta ve 2017’den itibaren aynı kurumda Radyo Televizyon Sinema bölüm başkanlığı görevini yürütmektedir. Aynı zamanda Giresun Üniversitesi bünyesinde kurulmuş olan UNESCO Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinin Geliştirilmesi ve Kadınların Güçlendirilmesi Kürsü’sü başkanıdır.

Sinema ve Televizyon Sosyolojisinin yanı sıra toplumsal cinsiyet çalışmaları ve daha genel düzlemde kültürel çalışmalar alanında araştırmalarını sürdürmekte olup akademik etkinliklerinin dışında başta kendi alanı olmak üzere çeşitli kadın kuruluşlarında çalışmakta ve özel sektörde bu alanlarda yürütülen projelerde danışman veya proje yöneticisi sıfatıyla görev almaktadır.

Kuruluşundan bu yana danışmanlığını yürüttüğü Filmmor Uluslararası Gezici Kadın Filmleri Festivali kapsamında farklı yıllarda film okuma atölyeleri, film yapım atölyeleri ve çeşitli araştırma projelerinde proje yürütücülüğü yapmıştır.

Kuruluşundan bu yana danışmanlığını yürüttüğü Filmmor Uluslararası Gezici Kadın Filmleri Festivali kapsamında farklı yıllarda film okuma atölyeleri, film yapım atölyeleri ve çeşitli araştırma projelerinde proje yürütücülüğü yapmıştır. Çok sayıda akademik yayınından birkaçı, Türkiye’de Film Endüstrisinin Konumu ve Hedefleri (İTO Yayınları, 2011; bu eser 2012 Eskişehir Film Festivali tarafından “yılın en iyi sinema kitabı” ödülünü almıştır), “Women as Film Directors in Turkish Cinema”, European Journal of Women Studies, Sage Publications, 2016),

“Yeni Dönem Bağımsız Türk Filmlerinde Rus Sinemasının Etkileri : Tarkovski Olmak Ya Da Olmamak…”, Türk Rus İlişkileri Sempozyum Kitabı, Giresun, 2017. Telif çalışmalarının yanı sıra Michel Foucault, Pierre Bourdieu düşünürlerden ve edebi alanda (örneğin Dino Buzatti, Tatar Çölü, İletişim Yayınları) çevirileri bulunmaktadır

!f Okul Katılımcıları

!f Okul danışmanları Hülya Uğur Tanrıöver, Sina Ataeian ve Milena Klemke tarafından seçilen katılımcılar:

YÖNETMENLER

Bircan Birol

Damla Yolaç

Ulduz Madatkhanova

YAPIMCILAR

Cemre Yılmaz

Çağla Arslan

Gülfem Kıroğlu

SENARİSTLER

Duygu Ergül

Mehmet Ali Şen

Safet Ayhan

GÖRÜNTÜ YÖNETMENLERİ

Arınç Arısoy

Hacı Emre Aydın

Mert İnan

KURGUCULAR

Devrim Akteke

Enes Akkoyun

Melih Kaymaz

OYUNCULAR

Ayberk Dilmen

Ebru Terzi

Ezgi Sözmen

Meltem Tamer

Mustafa Ensar Katırcı

Seren Yazıcı

Tuğba Erdem



!f Okul, Tolan Films sponsorluğuyla gerçekleştirilecektir.